Campania…


Ne-am propus să strângem bani de la un (prim) milion de români care își doresc să investească 2 lei în educația rurală din țară. De ce doar 2 lei? Pentru că acesta este prețul unei cărămizi. O cărămidă la fundația educației din România. Cu aceste fonduri oferim copiilor fără oportunitate la educație, cursuri gratuite de dezvoltare multidisciplinară în cadrul proiectului Junior Internațional.

Este important să conștientizăm, fiecare dintre noi, că o implicare, cât de mică, poate să facă o diferență uriașă în societatea românească de mâine.

Situația din sistemul de învățământ de la satele din România este ingrijoratoare. Abandonul școlar a ajuns la 40%, familiile dezavantajate economic își țin copiii acasă, analfabetismul funcțional se îndreaptă spre 50 de procente. Spațiile și dotările cu materiale didactice sunt insuficiente, personalul din educație este slab pregătit, nu există multe modele reale de urmat, iar această panoramă face școala tradițională neatrăgătoare.

Lipsa oportunităților din mediul rural îi face pe mulți să părăsească satele și să migreze la orașele din România sau, mai grav, să părăsească țara pentru a-și asigura o variantă decentă de trai. Pe fondul unei mentalități precare, țara are foarte mult de suferit, implicit și fiecare dintre noi.

”Ce crezi că nu te privește acum, te va urmări mai târziu” este sloganul pe care l-am considerat potrivit pentru această inițiativă și va fi un efort constant, fără termen limită, astfel incat Junior Internațional Talent Academy să fie un model de urmat în educație și în societatea românească.